Az amerikaiak titkos fegyvere, amellyel visszavernének egy atomtámadást
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A titkos menekülési terv, ha megtámadják az Egyesült Államokat címmel hozta le a CNN a riportanyagot, ugyanis a világhírű hírcsatorna újságírója, Barbara Starr személyesen is megtekinthette a Végítéletet, amelyről elnöki utasításra egy atomtámadást is gyorsan le lehetne reagálni.

A Doomsday (Végítélet) névre keresztelt repülőgép képes néhány perc alatt a levegőbe emelkedni, majd napokat tölthet ott leszállás nélkül. John Hyten tábornok, az amerikai atomfegyvereket irányító parancsnok a CNN-nek elmondta, amennyiben Észak-Korea vagy egy másik veszélyt jelentő ország atomtámadást indítana az Amerikai Egyesült Államok ellen,

John Hyten

A földi bázison lévő számláló jelzi is, mennyi idő áll a rendelkezésre ahhoz, hogy a veszélyben lévő katonákat biztonságos helyre menekítsék, valamint arra, hogy a Doomsday-t a levegőbe emeljék. Hyten szerint a különleges módon felszerelt Navy E–6B-vel, valamint a menekülési és csapásmérő stratégiával az Egyesült Államok megfelelő módon bebiztosíthatja magát.

„Meg kell győződnünk arról, hogy az Egyesült Államok rendelkezik a szükséges technológiai és hadi potenciállal, ezt pedig szeretnénk tudtára adni esetleges ellenfeleinknek, ha egy nap úgy döntenének, hogy csapást mérnek ránk – annak ugyanis beláthatatlan következményei lesznek” – magyarázta a tábornok.

A nagyhatótávolságú antennák révén egyébként akár tengeralattjárókkal is lehet a gépről kommunikálni, a különleges lokalizálórendszer pedig meghatározhatja a stratégiailag és politikailag fontos személyek koordinátáit.

– fejtette ki Gregory Bowen, a stratégiai parancsnokság igazgatóhelyettese. Arra az esetre, ha elveszítenék a földi irányítást, nos, van a gépen egy vezérlőpanel, ahonnan manuálisan is ki lehetne lőni szükség esetén az interkontinentális rakétákat. Persze, mi nem hiszünk az ilyen szükséghelyzetekben, szóval remélhetőleg sosem kell majd élesben tesztelni a gépet.

Ezt olvastad már?

(forrás: CNN)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.