Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A negyedik Apple Watch nagyobb, szebb és drágább, mint az elődjei, és tele van hasznos funkciókkal.

Az Apple okosórája két milliméterrel nagyobb lett, mint az Apple Watch 3, ezzel együtt pedig a kijelzője és a felbontása is nőtt: a nagyobbik modell 1,72 colos, 480x384 pixeles AMOLED-kijelzőt kapott. Az új S4 proci a gyártó szerint kétszer olyan gyors, mint az elődje, emellett az órába már 5.0-ás Bluetooth került.

Az óra megjelenését immár animált hátterekkel is feldobhatjuk, ami a bemutatón elég jól nézett ki, emellett fejlesztették a giroszkópot és a mozgásérzékelő rendszereket, a tekerőgomb pedig haptic feedback fizikai visszajelzéssel gazdagodott.

Nagyon komoly újítás, hogy az óra hátlapján található elektródáknak köszönhetően az Apple Watch 4 egy teljes értékű EKG-berendezésként funkcionál, így képes érzékelni, ha például szabálytalan vagy túl lassú a szívverésed. A másik hasonlóan hasznos újítás, hogy az Apple Watch érzékeli, ha elesel, és ha egy percen belül nem érzékel mozgást, akkor automatikusan hívja a mentőket.

Az új iPhone-okhoz hasonlóan az Apple Watch ára is jócskán emelkedett: a Magyarországon is kapható GPS-es változat ára 148 ezer forint lesz, az eSIM-es változat (ami itthon az eSIM-kártyák alacsony elterjedtsége miatt valószínűleg nem lesz kapható) pedig ennél is nagyjából 25%-kal drágább lesz.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.