Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A laptopgyártóknak ma már meglehetősen nehéz dolguk van, ha valami igazán ötletes, friss megoldással szeretnének előállni, de az Asusnak a Zenbook Pro 15-tel sikerült olyat alkotnia, ami túlzás nélkül nevezhető forradalminak.

A tajvani gyártó ugyanis fogta magát, és a legújabb top-of-the line ultrabookba a touchpad helyére egy érintőkijelzőt tett, vagyis a 15,6 colos képernyő mellé kapunk egy 5,5 colos kisebb kijelzőt is. Nehezen tudtuk elképzelni, hogy ez a megoldás a gyakorlatban vajon mennyire működőképes, de a magyarországi bemutatón végre a saját szemünkkel is megnézhettük, hogy mire jó a Screenpad.

Nos, ártani biztosan nem árt, hiszen az érintőkijelző hagyományos touchpadként is funkcionál, csak emellett még feltuningolták jó néhány extra funkcióval is: a screenapden az aktuálisan használt programnak megfelelő legfontosabb ikonokat jeleníthetjük meg, ami nyilvánvalóan gyorsabbá teszi a munkát, de arra is van lehetőségünk, hogy a számológépet nyissuk meg a lenti kijelzőn vagy Youtube-videót nézzünk rajta.

A Zenbook Pro 15 természetesen a screenpaden túl is egy egészen kiemelkedő ultrabook, amit Magyarországon nyolcadik generációs Intel i7 és i9 procival, FullHD kijelzővel, Nvidia GeForce GTX 1050 és 1050 Ti videokártyával és 16 GB RAM-mal lehet kapni. Emellett természetesen van benne háttérvilágítás, az Asustól szinte már elválaszthatatlan Harman Kardon hangrendszer, és külön öröm, hogy a mindössze 1,89 cm vastag laptopba befért két USB-C, két hagyományos USB, egy HDMI és egy jack-csatlakozó, valamint egy microSD-kártyaolvasó is.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.