Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Asus Zenbook 3-re sok jelzőt lehetne ráaggatni, például, hogy ultrabook, vagy hogy "windowsos MacBook", de ha olyat keresünk, amiben az Asus notebookja tényleg egyedülálló, akkor a legideillőbb kifejezés mégiscsak az, hogy "a világ legszebb laptopja".

Nem mintha a másik két jelző nem állná meg a helyét száz százalékosan: az Asus gépe az Intel által kitalált "ultrabook" kategória igazi mintapéldánya, vagyis eléggé kompakt és könnyű ahhoz, hogy akár a táskánkban (vagy a géphez kapott, elegáns bőrtokban) is magunkkal vigyük bárhova, teljesítményben viszont semmivel sem marad el a vaskosabb modellektől.

Az általunk kipróbált ZenBook 3 UX390UA a legújabb Intel i5-7200U procival, 8 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel volt felszerelve, de ha többet költenél rá akkor a gép kapható i7-es Intel procival, 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel is. Az audiovizuális élményre nem lehet panasz, hiszen a laptopban, a kiváló minőségű és fényerejű, 12,5 colos full HD kijelző mellett Harman Kardon hangszórót találunk, ami egy notebookhoz képest kifejezetten jó hangminőséget biztosít.

Hogy a ZenBook 3 a MacBookok windowsos megfelelője, szintén nem lehet vita tárgya, hiszen az Intel eleve a MacBook Air konkurenciájaként hívta életre az ultrabook kategóriát, az Asus gépén pedig természetesen a legújabb, Windows 10 operációs rendszer fut, ami az egyik legjobban sikerült operációs rendszer, amit a Microsoft valaha kiadott.

A MacBookkal való hasonlóság viszont nem ér véget pusztán a formai dolgoknál: az Asus a karcsúság érdekében az Apple-höz hasonlóan szintén beáldozta a csatlakozókat, így a ZenBook 3-ban mindössze egy USB-C-csatlakozót találunk. Az Asus javára legyen mondva, hogy a géphez grátiszba adnak egy átalakítót, amin HDMI-portot és két USB-csatlakozót is találunk.

Ami a ZenBook 3-at viszont egyértelműen kiemeli a többi laptop közül, az a hihetetlenül kifinomult megjelenése. Nem tudjuk, hogy a szürke vagy a rose gold színű modell is ennyire lenyűgözött volna-e minket, de az biztos, hogy a körkörösen szálcsiszolt, navy blue borítású, aranyszegélyekkel díszített ZenBook 3-nál szebb gépet még nem nagyon láttunk, amit csak tovább fokoztak egy olyan krémszínű laptoptáskával, amit akkor is szívesen vinnénk magunkkal bárhova, ha nem lenne benne a laptop. A gépet anyaghasználatban is a legmagasabb szintű minőség jellemzi: a gép borítása strapabíró fémötvözetből készült, a csuklók elnyűhetetlenek, a kijelzőt pedig Gorilla Glass 4 üveg védi a karcolódástól és töréstől.

A minőség, a kifinomultság és a teljesítmény tökéletes kombinációja persze a gép árában is meglátszik, hiszen az Asus Zenbook 3 ára 430 ezer forinttól indul, de a szupervékony ultabookok kategóriájában ez az ár nem számít kirívóan magasnak.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.