Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Asus ultrabookjai szemet gyönyörködtető megjelenésükkel és meggyőző teljesítményükkel az elmúlt években komoly reputációt szereztek maguknak a felhasználók körében, így nem ért minket meglepetésként, hogy az idén megjelent, az ultrabookok között is a csúcsot képviselő ZenBook Pro UX550 esetében is szinte csak pozitív tapasztalatokkal gazdagodtunk.

A laptopot felnyitva azonnal szembeötlik két dolog: az egyik a Harman Kardon felirat, ami nem viccből került oda, ugyanis az Asus a neves hangcuccgyártóval összefogva olyan hangszórót pakolt a laptopba, ami egészen szokatlan hangélményt biztosít. Dobálózhatnánk a "négyhangszórós surround hangzással" és hasonló kifejezésekkel, de talán egyszerűbb, ha azt mondjuk, hogy a billentyűzet két oldalán elhelyezett hangszórók tökéletesen alkalmasak arra, hogy kiváltsanak egy kisebb teljesítményű Bluetooth-os hangfalat.

A másik a klaviatúra alatt diszkréten megbújó Nvidia GeForce GTX matrica, ami azt hivatott jelezni, hogy ebben a laptopban bizony nem a megszokott integrált videokártyát találjuk (bár ilyen is van benne egy Intel HD Graphics 630 formájában), hanem egy bivalyerős GeForce GTX 1050 Ti videokártyát, ami a legújabb, Intel Core i7-7700 HQ procival és a 16 GB RAM-mal karöltve egy igazi erőgéppé teszi az Asus ultrabookját. Bár az Asusnak van kifejezetten játékosoknak szánt laptop-sorozata is (ROG), de teljesítmény szempontjából a ZenBook Prót is nyugodtan ide lehetne sorolni.

Ilyen teljesítménynél már felmerülnek olyan, notebookoknál általában nem sokat boncolgatott kérdések is, mint a laptop hűtése, amit az Asus egy kétventilátoros hűtési rendszerrel oldott meg. Ennek köszönhetően a gép szinte alig melegszik, miközben a komoly hűtési teljesítmény ellenére is meglepően halk.

A ZenBook Pro két területen nem változott a korábbi ZenBookokhoz képest, ez pedig az esztétika és a minőség. A kék színben pompázó, szálcsiszolt fémborítás még mindig lélegzetelállítóan szép, amit az Asus ezúttal a gép oldalán körbefutó látványos ezüstszegéllyel tett izgalmasabbá. A gép klaviatúrája továbbra is az egyik legjobb, legkényelmesebben használható laptop-billentyűzet, amivel valaha találkoztunk, a kellemesen nagy touchpadról pedig már első érintésre látszik, hogy elnyűhetetlen darab, és a sarkában most is ott találjuk a szerencsére a laptopoknál is egyre inkább elterjedt ujjlenyomat-olvasót.

Az esztétikához sokat hozzátesz a 15,6 colos képátlójú IPS kijelző, ami élénk színeivel, kiváló betekintési szögével és full HD felbontásával egészen kiválónak számít, a kerete pedig olyan vékony, amilyet ritkán látni.

Az eddigiek tükrében talán meglepő lehet, hogy a gép mindössze 18,9 milliméter vastag, a tömege pedig 1,8 kilogramm, ami egy ilyen teljesítményű és ekkora kijelzővel ellátott gépnél már kifejezetten szokatlan, így bátran állíthatjuk, hogy a kategóriájában a ZenBook Pro a legkönnyebb, leghordozhatóbb laptop.

A karcsúság szerencsére nem ment a csatlakozók rovására, amivel az ultrabookok általában hadilábon állnak, de nem a ZenBook Pro, amibe a két sima USB 3.0-ás csatlakozón felül két C-típusú USB-csatlakozó is került, valamint HDMI-port és micro-USB kártyaolvasó, vagyis az Asus nem folytatja azt az Apple által elkezdett hagyományt, hogy a gyönyörű laptopodhoz egy otromba átalakítót kell csatlakoztatnod, ha kényelmesen szeretnéd használni.

Összességében az új Asus ZenBook Pro mind teljesítményében, mind pedig megjelenésében és anyagminőségben az egyik legjobb ultrabook a piacon, amit bátran ajánlunk mindenkinek, aki kompromisszumoktól mentes, kiváló laptopot keres.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.