Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha mostanában szerettél volna ultrabookot vásárolni, akkor biztosan neked is feltűnt, hogy a kategória az elmúlt években annyira felfutott, hogy egy szakértő haver nélkül szinte már lehetetlen eligazodni a kínálatban. Éppen ezért nagy öröm egy olyan gépet találni, aminél nem kell mérlegelni az előnyöket és a hátrányokat, mert egyszerűen minden szempontból tökéletes. Márpedig a Zenbook S pontosan ilyen: kecses, könnyű, bivalyerős, a kijelzője világbajnok, és öröm rajta dolgozni. Mi kellhet még?

A Zenbook S igazi zászlóshajóként egy 13,3 colos, Full HD és 4K-s felbontású kijelzőt kapott (itthona Full HD felbontású változat lesz kapható), amit csak egy egészen vékony keret vesz körbe. Túlzás nélkül öröm ránézni, a tűéles, színpompás képnél pedig már csak az a nagyobb öröm, hogy a tajvani gyártónak valahogy sikerült megoldania, hogy a kamera a keret tetejére kerüljön, ami az ennyire vékony kerettel rendelkező gépeknél már-már ritkaságnak számít.

Maga a gép az 1,3 centis vastagságával és egykilós tömegével hihetetlenül könnyű és vékony, az Asusnak pedig az Apple-re is sikerült jó alaposan rácáfolnia azzal, hogy ebbe a kecses testbe három USB-C-csatlakozót is sikerült bepréselniük. A briliáns dizájn a billentyűzetnél folytatódik, ami a monitort kinyitva enyhén megemelkedik, így jobban kézre áll, sokkal kényelmesebb rajta gépelni. A billentyűk kellemesen nagyok és háttérvilágítással is rendelkeznek, ami elég fontos kényelmi funkció - csakúgy, mint a touchpad sarkába ágyazott ujjlenyomat-olvasó.

A megemelkedő billentyűzet másik előnye, hogy a hangszórókat a laptop aljára tudták rejteni, mégis ugyanolyan tisztán szólnak, mintha a billentyűzet oldalán vagy tetején kaptak volna helyet. A SonicMaster sztereó hangrendszer nem is okoz csalódást, nem véletlenül kapta meg a Harman Kardon tanúsítványát is. Ahogy egy valamirevaló ultrabooktól elvárható, a Zenbook S a teljesítményben sem köt kompromisszumokat, a laptop a legújabb, nyolcadik generációs Intel i5 és i7 procikkal érkezik, ami mellé 8 vagy 16 GB RAM-ot és 512 vagy 1 TB-os kapacitású szupergyors, PCIe SSD tárhelyet is kapunk.

Nem túloztunk, a Zenbook S annyira egyben van, hogy a közeljövőben bizonyosan ez a gép lesz a mérce az összes többi ultrabook számára. Az Asus nem csak egy minden elemében hibátlan gépet rakott össze, de mindemellett sikerült olyan extrákkal is feldobniuk a Zenbookot, amiről eddig nem is tudtuk, hogy hiányzik, most viszont már nehezen tudnánk róla lemondani.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.