Ezen a térképen megnézheted, mekkora pusztítást okozna egy atombomba, ha a házadba csapódna
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Reméljük, hogy ezt a valóságban sosem fogjuk megtudni, de a The Outrider Foundation által készített atomtámadás-szimulátor ezzel együtt is nagyon érdekes "olvasmány".

Az ide kattintva elérhető interaktív térképen egészen részletesen megnézheted, mekkora pusztítást okoznának a különböző méretű atombombák, mint a Hiroshimára ledobott Little Boy, az észak-koreai Hwasong-14, vagy minden idők legnagyobb bombája, az ötvenezer kilotonnás Cár-bomba.

A térkép részletesen bemutatja, meddig terjedne a lökéshullám, a sugárzás és a forróság, és a halálos áldozatok számára is kapunk becslést, emellett azt is megadhatjuk, hogy a bomba a földön vagy már a levegőben robbanna (ez nem mindegy, hiszen a levegőben jóval nagyobb pusztítást tud okozni).

A Cár-bomba esetében mondjuk pont teljesen mindegy lenne, hogy Budapesten belül hol tartózkodsz, hiszen nem csak a fővárost, de még a környékbeli településeket is letarolná, de például a Lánchídra ledobott Little Boy esetében már egészen jó esélyeid lennének a túlélésre, ha nem közvetlenül a belvárosban laksz. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi történne, ha pontosan a fejedre esne valamelyik bomba, akkor használd a "Use my location" gombot (spojler: a hűtő és a lapostévé ez esetben biztosan ugrana).

(Nyitókép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.