Sajnos még várnunk kell rá, viszont ha minden igaz, nem túl sokat.

Bár az iValami elsőre erőltetett poénnak tűnik, de valójában az a helyzet, hogy nemcsak mi nem tudjuk eldönteni, hogy a hajtogatható készülékek micsodák, hanem maga a piac sem. Ha egy normális méretű mobilból hajtogatunk egy kisebbet, amit aztán kevesebbet használunk (Motorola Razr), azt joggal hívjuk telefonnak, de ha egy telefont tabletté hajtogatunk, amit aztán többnyire kihajtva használunk (Samsung Galaxy Z Fold2), akkor már nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy az tabletnek vagy telefonnak számít.

Azért fontos ez, mert iparági pletykák szerint az Apple is beleugrik a mély vízbe és elkezdenek hajtogatós készüléket gyártani, ami mindenképp nagy mérföldkő magának a hajtogatható kategóriának.

A hírek úgy szólnak, hogy az Apple egyelőre nem a telefonoknál, hanem a tableteknél fogja bevezetni az új technológiát, ami azért érdekes döntés, mert az Apple úttörő és egyben legsikeresebb ágazata mégiscsak a mobil. A 24.hu azt írja a 9to5Mac-re hivatkozva, hogy a Foxconn és az Apple többi beszállítója megbízást kapott, hogy készítsenek el olyan tesztpéldányokat, amik akár több mint 100 ezer hajtogatást is képesek kibírni.

Az új, Apple-léptékkel forradalmi eszközt 2022-ben mutathatják be, ami egybecseng azokkal a pletykákkal, miszerint a cupertinói cég új termékkel helyettesítené az iPad minit.

Hogy ez egy telefonná hajtogatható tablet lenne vagy egy tabletté hajtogatható telefon, azt egyelőre nem lehet tudni. Azt viszont már többen tudni vélik, hogy az eszköz nem a Samsung termékéhez hasonlítana, vagyis maga a kijelző nem hajlana meg, hanem inkább egy olyan megoldást fog választani az Apple, mint a Microsoft a Surface Duo készülékénél, ami két különálló, de egymáshoz kapcsolódó kijelzőből áll. A Surface Duóban egyébként sokan nagy potenciált látnak, mivel az előzetes tesztek alapján az egyik legjobb, leghasználhatóbb kialakítású hajtogatható készüléknek tartják a piacon, csak egyelőre sajnos hardveresen gyengébb a vetélytársaknál.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Nemzetközi Űrállomásról például ilyen egy holdfogyatkozás
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!