Update: megtalálták az elsüllyedt tengeralattjárót.

A szerdán eltűnt indonéz tengeralattjárónak nagyon kevés oxigénje maradt, a tegnapi beszámolók szerint a 44 éves német gyártmányú KRI Nanggala 402 tartályai ma fogyhatnak ki.

A tengeralattjáróval utoljára akkor tudtak kapcsolatot létesíteni, amikor Bali szigetétől északra merülést hajtottak végre.

A remény, hogy megtalálják a tengeralattjárót egyre kisebb, viszont tegnap a keresőhajók egyike egy speciális szonár segítségével egy nagy mágneses rezonanciát kiváltó tárgyat talált a mélyben Balitól északra, pont ott, ahol utoljára kapcsolatot tudtak létesíteni a legénységgel. Időközben kiderült, hogy a tengeralattjárónak megsérülhetett az üzemanyagtartálya, így Nanggala 402 magatehetetlenül elkezdett a mélybe süllyedni.

Időközben már több ország is beszállt a keresésbe, Ausztrália és Szingapúr mellett már az Egyesült Államok is részt vesz az akcióban.

UPDATE

Balitól északra ma magyar idő szerint dél körül megtalálták az elsüllyedt tengeralattjárót a mentőcsapatok. 850 méterig süllyedt a Nanggala 402, nagy valószínűséggel a hajótest is megsérült, így szinte nulla az esélye annak, hogy a fedélzeten tartózkodó 53 ember közül bárki is túlélte a katasztrófát.

A Sky News híradása szerint a tengerészek családtagjai még mindig reménykednek, hogy a szeretteik életben vannak.

Sky News/444.hu

Korábbi hírek a Nanggala 402-ről:

És ezt olvastad már?
Megnéztük a budapesti napelemes versenyhajót