Az oroszok szerint egy NASA-asztronauta szándékosan megrongálta az ISS-t

Állítólag idegösszeomlása volt.

Mintegy három éve, 2018. augusztus 30-án megsérült a Nemzetközi Űrállomáshoz kapcsolódó orosz Szojuz MSZ–09 űrhajó, valami egy néhány milliméter átmérőjű lyukat ütött az űrhajón, aminek következtében elkezdett szivárogni a levegő.

Sokat nem lehetett tudni a dologról, mikrometeoritnak tulajdonították az incidenst, ugyanakkor az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ most arról írt, hogy valójában egészen más okozta a sérülést:

A NASA-tól több prominens személy, köztük az űrhivatal igazgatója, Bill Nelson is tagadja a vádakat, ugyanakkor a NASA az esettel kapcsolatban egy sajtómegkeresésre (diplomatikusan) azt válaszolta, hogy az asztronauták magánéletének védelme érdekében nem adnak ki információkat a legénység egészségi állapotával kapcsolatban – ezt akár úgy is meg lehet fogni, hogy valami tényleg történhetett ott.

Bizonyíték nincs, azt viszont lehet tudni, hogy az eset idejére lekapcsolták az adott modulban a kamerákat, ugyanakkor a NASA állítása szerint az ominózus esetnél egy űrhajós sem volt még csak a modul köztelében sem.

Eközben...

(Forrás: 24, tass.ru, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.