Az USA légügyi hatósága vizsgálatot indít a SpaceX felrobbanó rakétájának ügyében
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem úgy megy ám, hogy csak úgy felrobbantgatunk.

Az Egyesült Államok légügyi és repülésfelügyeleti hatósága (FAA) elkezdte vizsgálni a SpaceX Starshipjének felrobbanását. Elon Musk cégének SN9 névre hallgató prototípusa kedden, landolás közben robbant fel, az esetről készült látványos felvételek hamar bejárták a világsajtót.

A SpaceX a robbanás ellenére összességében pozitívan értékelte a tesztet, a landolásról azt mondták, hogy ki fogják elemezni, pontosan mi történhetett és tanulni fognak a hibákból.

A szervezet rövid időn belül már másodjára került összetűzésbe a SpaxeX-szel, utoljára az SN8-as prototípusnál akadtak hasonló gondok decemberben.

Az FAA szerint a SpaceX konzekvensen nem tartja be a szabályokat, sokszor nem törődnek a biztonsági ajánlásokkal, ez pedig hosszútávon nem tolerálható magatartás.

A SpaceX ennek eleget is tett, ezért a múlt hét péntekre tervezett kilövést keddre, azaz február 2-ára halasztották. Úgy látszik, az FAA-nak jogosak voltak az aggályai, mivel a keddi teszt végén hatalmas tűzgolyóként robbant fel a Starship SN9-es verziója.

A hatóság bejelentette, hogy ők is vizsgálni fogják a robbanás körülményeit és a jövőben kiemelten figyelnek majd arra, hogy a vállalat tesztjei ne veszélyeztessék a légtér biztonságát.

Futurism; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.