Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bell és az Uber összefogása elhozhatja a légitaxik korszakát.

A világ egyik legnagyobb helikoptergyártója ugyanis a CES-en bemutatta annak a légitaxinak, a Nexusnak a terveit, amely elképzelésük szerint már a 2020-as évek közepétől megreformálhatja a városi közlekedést.

A gyártó már le is szerződött az Uberrel, ami azt jelenti, hogy az ötszemélyes repülőket ugyanúgy használhatjuk majd, mint a fuvarszolgáltató autóit, kivéve, hogy itt már sofőrökre sem lesz szükség, ugyanis a Bell személyi drónja teljesen automatikusan közlekedik majd.

A Bell megoldása a cég által az amerikai hadseregnek tervezett V-280 Valorra emlékeztet, vagyis a Nexust hat billenőrotorral szerelték fel, aminek köszönhetően képes helyből fel- és leszállni, akár egészen kis helyen is.

Bár a légitaxi ma még inkább a jövő zenéje, a Bell és az Uber projektje már 2019-ben sem hat annyira sci-finek, hiszen az elmúlt években jópár kisebb és nagyobb cég fogott hasonló fejlesztésekbe, többek között az Airbus, a Rolls-Royce, az Audi, az Opener és a Google korábbi alapítója által életre hívott Kitty Hawk. Utóbbi cégnek amúgy már van működő személyi drónja, csakúgy, mint az Astrónak és az Ehangnak, szóval úgy tűnik, hogy a légi közlekedés következő aranykora már tényleg csak karnyújtásnyira van.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.