Bemutatta a Razer a CES 2017 technológiai kiállításon a Project Valerie prototípusát, amely a világ első három képernyővel felszerelt laptopja. A gépet természetesen bikakonfigurációval áldották meg, így főként a gémereknek és a nagy teljesítményigényű felhasználóknak – grafikai tervezők, filmkészítők stb. – szánnák.

A gép igencsak eltér attól a minimalista vonaltól, amit mostanság a Razer képviselt. A Project Valerie lényegében a Blade Pro egy megspékelt változata lenne – ebben is egy négymagos Intel i7-es proci van, 32 GB RAM, és a 8 gigás Nvidia GeForce GTX 1080. És bár a laptop igencsak durva teljesítményre képes, mire piacra dobják, azért lesznek olyan játékok, melyeket maximális felbontással és konfigurációval nem fog elbírni. (Sőt, már most is akad néhány.)

A laptophoz három 17 colos, 3840x2160 pixel felbontású képernyő jár, melyek egyaránt igénybe veszik az Nvidia G-sync technológiát – és gyakorlatilag a két szélső monitor úgy nyílik ki az „anyaképernyőből”, mint két szekrényajtó.

A Razer szerint ez a világ első három képernyős hordozható laptopja. És úgy fest, hogy igazuk van: bár a laptop nem számít sem könnyűnek, sem vékonynak – 1,5 inch (3,81 cm) vastag és nagyjából 5,5 kiló –, azért vannak ennél nehezebb darabok is ebben a kategóriában.

Nem mondott viszont egyelőre a Razer semmit az akkumulátor élettartalmáról. Talán nem is kell, mert ugye az nyilvánvaló, hogy amint 1080p-s felbontásról 4K-ra váltunk egy laptop esetében, az aksit rögtön meggyomrozzuk egy kicsit.

Képzeljük el, hogyha 4K helyett – a három képernyő miatt – 12K-val terhelnénk le a gépet

– nem vitás, hogy ehhez szinte már szinte földöntúli akkumulátor kéne, főként, hogy a Blade Próba belenyomták az egyik legnagyobb aksit, amit csak lehetett, és ezzel is csak 3-4 órát bírja.

Mivel a darab egyelőre prototípus, arról nincsenek információk, hogy mennyiért fogják árulni – de elnézve a Blade Pro magas árát (3700 dollárba kerül), ezt sem lehet majd valószínűleg 1 millió forint alatt megúszni.

(forrás: Cnet, Pcmag)

És ezt olvastad már?
Magyarországot is elérte a 17 ezer kilométerre lévő, hatalmas erejű víz alatti vulkánkitörés