Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ nagyvárosainak légifolyosói alatt élők kénytelenek hozzászokni a periodikusan ismétlődő jelentős zajterheléshez, a vibrációhoz és a jelek szerint ahhoz is, hogy időnként valami, - szomorúbb esetben valaki  - leesik az égből.

A nagy méretű csúszda véletlenül esett le a Delta légitársaság Párizsból Bostonba tartó járatáról, önállóan érve földet egy hátsó udvaron. A "tulajdonosa", egy Boeing 767-400 repülőgép, éppen felkészült a leszállásra Boston Logan repülőterén. A csúszda a Massachusetts állambeli Miltonban ért földet, levert néhány faágat, de senki sem sérült meg.

Breaking Aviation News on Twitter

Evacuation slide from Delta Air Lines flight 405 falls into front yard of Massachusetts home. https://t.co/OS3QVHtfyU

Stephanie Leguia, a Boston külvárosában található Milton lakosa, Adams utcai házának hátsó udvarában állt valakivel beszélgetve, amikor a leeresztett csúszda melléjük zuhant az égből, több olyan faágat letörve ami az útjába esett. A csúszda "óriási ezüst ponyvának" tűnt, - mondta Stephanie, aki szomszédjával megvizsgálta a furcsa tárgyat és találtak is egy "Boeing" logót rajta. Felhívták a rendőrséget, gyanítva, hogy egy repülőgép tartozéka esett melléjük.

A Delta technikusai leszállás után megvizsgálták a repülőgépet és megállapították, hogy valóban hiányzik egy csúszda. A vasárnapi nap a Hálaadás utazási időszakának legforgalmasabb napja volt, az amerikai légitársaságok rekordszámú, 3,1 millió utast szállítottak.

A repülőgépek evakuálási csúszdáit úgy tervezik, hogy automatikusan felfújódjanak, ha a repülőgép ajtaja anélkül nyílik ki, hogy a csúszda rendszerét deaktiválnák. Maga a csúszda arra szolgál, hogy felgyorsítsa a repülő evakuálását egy földi vészhelyzet esetén, ideértve a vészhelyzeti leszállást is.

Milton közvetlenül a Logan 4L futópályájának megközelítési útvonala alatt található. 2010-ben már történt hasonló eset, akkor egy 16 éves potyautas teste esett a szomszédságba egy repülőgépből.

A Delta szóvivője - bár nem kommentálta a történteket - annyit megerősített, hogy a csúszda a repülőgépről származott. Nyilatkozata szerint az eseményt kivizsgálják.

Nem ez volt az első eset, hogy ezekkel a csúszdákkal probléma adódott. 2014-ben a United Airlines 1463-as járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania, mivel repülés közben felfúvódott az egyik evakuálási csúszdája.

(Forrás: BusinessInsider Képek: Unsplash, Wikipeedia)

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.