DNS-sel lövöldözhetnek a jövő rendőrei
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hosszú évek óta van komoly szerepe egy-egy bűntett elkövetőjének azonosításában a DNS-nek. A közeljövőben azonban nemcsak a bűnözők hagynak majd maguk után biológiai nyomokat, hanem a rendőrök is DNS-t tartalmazó fegyvereket kaphatnak.

A rendfenntartó szervek munkájuk során sok esetben nem vethetnek be éles fegyvereket, hiszen belegondolni is rossz abba, milyen helyzet alakulhat ki abból, ha egy forgalmas belvárosi helyszínen vagy egy koncerten lövöldözés tör ki. A gumilövedékek és festéket tartalmazó jelölőlövedékek felett azonban szépen lassan eljár majd az idő.

Egy brit fejlesztőcég most egy szintetikus DNS-tartalmú speciális golyóval rukkolt elő. A különleges pisztollyal vagy puskával kilőhető high-tech lövedék olyan DNS-nyomokat hagy a rendőrség által megjelölni kívánt személyeken, amelyek semmilyen módon sem távolíthatók el, és nagymértékben elősegítheti a bűnözők későbbiekben történő letartóztatását és egyértelmű azonosítását.

A parányi golyó kevesebb mint egy gramm tömegű, és maximum harminc–negyven méteres távolságból lehet leadni vele célzott lövéseket, mondjuk a világ első okos távcsöves puskájával, amelyről korábban írtunk.

Tovább:
Minden rekordot megdöntenek az iPhone-eladások
Hajlítható kijelzős telefont mutatott be a Samsung
A Tech rovat legfrissebb hírei

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.