Drámai képek készültek a SpaceX hatalmas Csillaghajójáról
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem véletlenül írunk sokat a Starshipről, hiszen a SpaceX készülő űrhajója nem csak azzal a reménnyel kecsegtet, hogy az emberiség a következő évtizedben meghódíthatja a Marsot, de ettől függetlenül is egy olyan hatalmas volumenű vállalkozás, ami teljesen egyedülálló az űrhajózás történetében.

De nem csak mi foglalkozunk sokat a Csillaghajóval, hanem például a GravitationInnovation is, akik olyan drámai hatású grafikákat készítettek a hatalmas űrhajóról, hogy a SpaceX grafikusai elbujdoshatnak. A képeken már az upgrade-elt, acélborítású űrhajó látható, aminek a méreteiből is kapunk egy kis ízelítőt: az űrhajó és a Heavy Falcon hordozórakéta együttesen 118 méter magas lesz, és a korábbi tervek szerint akár száz embert is képes lesz szállítani egyszerre.

A nagy kérdés persze az, hogy mikor fogjuk vele elérni a Marsot? Nos, ezt talán még maga Elon Musk sem tudja, de az biztos, hogy a rakéta kisebb prototípusa lassan ugrásra kész, az ütemterv szerint pedig 2020-ra el fog készülni a végleges változat is. Ezzel először egy Hold körüli utat tesznek, Musk tervei szerint pedig nagyjából 2024-re már a holdra szállás sem lesz elérhetetlen a Csillaghajóval. A Mars meghódítása minden bizonnyal csak ezután következne.

(Fotó: GravitationInnovation)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.