Ez az ország már betiltotta a Facebookot, a Messengert, az Instagramot és a WhatsAppot is

Ideiglenesen, egyelőre.

Jelenleg nem elérhető a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp sem Mianmarban, miután a mianmari közlekedési és hírközlési minisztérium felszólította a helyi szolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azokat. A tiltás nem örökre szól, egyelőre csak vasárnapig.

Mindezt pedig azért tartották szükségesnek Mianmarban, mert az ország hadserege katonai puccsot hajtott végre*, a Facebookon pedig polgári elégedetlenségi mozgalom alakult a hatalomátvétel ellen.

* Az ország hadserege hétfőn, a parlament ülése előtt néhány órával vette át a hatalmat, és őrizetbe vette Aung Szú Kjit, Mianmar de facto vezetőjét, illetve több magas rangú politikust is. A lépést azzal indokolták, hogy a kormány nem reagált a katonaság feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos panaszaira.

A Facebook egyik szóvivője megerősítette a tiltás tényét, egyúttal pedig felszólították a mianmari hatóságokat, hogy állítsák vissza az oldalt, hogy a mianmari emberek tudjanak a családtagjaikkal és barátaikkal kommunikálni.

Nem akarjuk elvenni a helyzet súlyosságát, de egy kicsit szeretnénk oldani ezt a feszkós hangulatot:

Eközben...

(Forrás: The Wall Street Journal, MTI, fotó: Pixabay)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.