Ha ez igaz, a Samsung komoly szószban van: egy biztonságosnak nyilvánított Note7 is felrobbant
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem lennénk most samsungék helyében! Ha igazat állít ez a kínai srác, a dél-koreai cég még nagyobb bajban van, mint hittük.

Nem fogom hatalmas szenzációként tálalni, hogy az év legjobb telefonjának ígérkező Galaxy Note7-tel mekkora szopóágra került a Samsung, hiszen egy ideje már ettől hangos a techvilág. Röviden; az első körben a boltokba küldött Note7-eknek egy igen tekintélyes része hajlamos töltés közben felrobbanni. Csak így egyszerűen.

Egy ilyen orbitális hibát nem lehet szárazon elvinni. A Samu is kapja az ívet, nem csak az internet népétől, de a kárvallottak sem ülnek a szájukra - miért is tennék? -, ahogy az a férfi sem maradt csendben, akinek állítása szerint az autóját gyújtotta föl egy hibás Note7.

Most azonban egy minden eddiginél komolyabb bilit boríthatott ki egy 25 éves kínai srác, bizonyos Hui Renjie, aki azt állítja, hogy egy frissen vásárolt Note7 két napja felrobbant a lakásában, megégetve két ujját, és megrongálva az alatta lévő MacBook Próját. És mi ebben az újdonság? - kérdezhetnéd, és a kérdés teljesen jogos. Az újdonság az, hogy egy olyan telefonról van szó, mely IMEI-szám alapján nem szerepel a Samsung visszahívási listáján, vagyis amit a dél-koreai cég biztonságosnak minősített.

Hopszika.

Bezony, a srác még egy képet is posztolt a telefon dobozáról, a dobozon látható IMEI-szám pedig valóban nem érintett a visszahívással, vagyis elméletileg a telefonnak teljesen biztonságosnak kellett volna lennie.

Az mondjuk kicsit gyengíti a sztorit, hogy Hui nem volt hajlandó átadni a telefont a Samsung képviselőjének, állítása szerint azért, mert attól tartott, hogy a cég valami hazugsággal majd elsikálja az ügyet. A cég álláspontja nem hiába az, hogy a kínai piacra szánt Note7-ek biztonságosak, hiszen állításuk szerint csak azokkal a készülékekkel van baj, melyek akkumulátorát a Samsung SDI gyártotta, a kínai készülékek akksijai pedig az Amperex Technology Limited gyárában készültek. Épp ezért a kínai piacot nem is érintette a visszahívás.

Ezzel a fenti esettel azonban gyanús, hogy a Samsung még annál is nagyobb bajban van, mint gondolta, hiszen a CNN Money szerint már négy kínai készülék is a kigyulladó nyugati tesók sorsára jutott.

Akárhogy is, ezúttal teljesen indokolt a nagy szavak használata: a Note7 a Samsung számára történelmi blama, óriási anyagi, és talán még annál is nagyobb presztízsveszteség, ami évekkel visszavetheti a vállalat versenyképességét.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.