Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Samsung meghallgatta a kívánságunkat, a Z Fold 2 sokkal nagyobb előlapi kijelzővel és diszkrétebb kamerákkal érkezik.

A Samsung várhatóan a Galaxy Note 20 augusztus 5-i bemutatóján fogja leleplezni a harmadik hajlítható kijelzős telefonját, amely a tavaly bemutatott Galaxy Fold következő generációja lesz. A készülékről a MySmartPrice szivárogtatott ki néhány eléggé hivatalosnak tűnő képet, ezek alapján pedig érdemes lesz várni a Fold 2-re.

A készülék kijelzője kinyitott állapotban kicsit nagyobb lesz, mint az elődjéé, 7,3 helyett 7,7 colos, ami viszont sokkal fontosabb, hogy az előlapi miniatűr kijelzőt a Samsung kicserélte egy sokkal nagyobbra, ami 6,23 colos méretével már megfelel annak, amit egy okostelefontól várhatnánk. Ez igencsak fontos változtatás, hiszen hozzánk hasonlóan sokan nem tudtak megbarátkozni az első Fold 4,6 colos kijelzőjével, ami tabletként igen, de okostelefonként csak korlátozottan volt használható.

A másik fontos dolog, amin a Samsung változtatott, hogy a telefont kinyitva a jobb felső sarokból eltűnt az ormótlan kameramodul, helyét pedig egy diszkrét kameralyuk veszi át. A Fold 2 specifikációja vélhetőleg jelentős átfedést mutat majd a Note 20 Ultráéval, a hírek szerint Snapdragon 865 procival és 15 wattos vezeték nélküli töltéssel érkezik.

A jövő még nem a jelen - Kipróbáltuk a Samsung hajlítható kijelzős telefonját

Talán az első iPhone bemutatása óta nem volt annyira izgalmas, a mobilipart alapjaiban felrázó technológiai újítás, mint a hajlítható telefonok. És ennyire ellentmondásos sem. A Royole Flexpai után másodikként a piacra lépő Galaxy Fold kapott hideget-meleget is, az első cikkek és beszámolók alapján pedig nehéz lett volna eldönteni, hogy a Fold forradalmi, a mobilpiacot alapjaiban megváltoztató technológiai újdonság lesz, vagy olyan szintű PR-katasztrófa, amilyet a Note 7 óta nem láttunk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.