Egy orosz ezredes szerint az orosz hadseregnek van egy speciális alakulata, akik valódi szuperképességekkel rendelkeznek
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A speciális egység tagjai képesek telepatikusan kommunikálni a delfinekkel vagy az agyhullámaikkal tönkretenni számítógépeket.

Az ilyesmin általában csak jót röhögnénk, csakhogy a szenzációs sztori az orosz védelmi minisztérium folyóiratában, az Army Collectionben jelent meg, amelyben a tartalékos ezredesként szolgáló Nyikolaj Poroskov igen részletesen leírja, milyen eredményeket értek el egy speciális alakulatnál a parapszichológia alkalmazásával. Szerinte a telepátia, amit már "a babilóniai papok is előszeretettel használtak", nagyon is működik, és a kiképzett katonák valódi szuperképességekre tettek szert általa. Többek között képessé váltak

  • utasításokat adni delfineknek,
  • benézni egy lezárt széfbe, és elolvasni az abban található, idegen nyelven írt dokumentumot,
  • tönkretenni egy számítógépet az agyhullámaikkal,
  • tv- és rádióadásokat megszakítani,
  • valamint kiszűrni a terroristagyanús személyeket.

Az persze nem nagy újdonság, hogy a világ vezető hatalmai kísérleteznek a telepátiával, a CIA például évtizedekig futtatott egy hasonló projektet MKUltra néven, ám semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni. Ahogy a Poroskov írására reagáló Jevgenyij Alexandrov, az orosz Tudományos Akadémia áltudomány-ellenes bizottságának elnöke rámutat, leginkább azért nem, mert az egész telepátia egy nagy humbug, aminek semmiféle tudományos alapja nincsen.

Valószínű, hogy Poroskov is inkább a saját álmait vetette papírra, mint valódi tényeket, de ettől függetlenül még nem teljesen hülyeség, amit csinált. Bár a tájékozottabb emberek könnyen átlátnak egy ilyen hazugságon, egész biztosan vannak szép számmal olyanok is, akik simán bekajálják, hogy az orosz hadsereg erre is képes, vagyis tulajdonképpen ugyanannak a dezinformációs háborúnak lehetünk a szemtanúi, mint mondjuk a Facebookot elárasztó álhírek esetében. Mi mindenesetre erős fenntartásokkal fogjuk kezelni, ha az oroszok legközelebb bejelentenek valamilyen új csodafegyvert.

(A nyitókép a Kecskebűvölők c. film egyik jelenetéből van).

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.