Bódultan sodródtak partra, többségüknek úszni is alig maradt erejük.

A teknősök az elmúlt hetekben kezdtek megjelenni a Jacksonville déli részétől Brevard megyéig tartó partszakaszon. A hüllőket a Brevard Állatkertben és a Florida-szerte működő teknősrehabilitációs központokban helyezik el.

A többségük bódultan és alacsony vércukorszinttel sodródik partra az óceánból. Ez nem csónakkal való ütközés vagy élősködők műve

mondta Shanon Gann, az állatkert tengeri teknősök gyógyításával foglalkozó központjának munkatársa.

Gann azt is elmondta, hogy sok teknős annyira legyengült állapotban került hozzájuk, hogy úszni sem voltak képesek. Kedden összesen kilenc teknőst vettek fel az állatkert teknősközpontjába, az állatok testét kagylók, algák, kosz és tengeri szivacsok borították, vagyis teljesen magatehetetlenül sodródtak partra.

A hüllők folyadékot, antibiotikumot és vitaminokat kapnak, emellett vérvizsgálatokat végeznek rajtuk. A begyűjtött adatokat a floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) állatorvosai elemzik, hogy kapcsolatot találjanak az esetek között.

A szakemberek szerint olyan dolog lehet háttérben, ami az egész populációt érinti. A pontos diagnózis felállítását nehezíti, hogy mindegyik állatnál más és más tünetek kerültek elő.

MTI; kiemelt kép: Illusztráció/Getty Images

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, kék színű valamit vettek észre a Szaharában a sivatag műholdfelvételeit nézegetve