Mutatjuk videón!

Allen Pan a saját a YouTube-csatornáján érdekes, tudományos, de többnyire geek tartalmakat készít. Ezúttal egy óriási, túlméretezett anime kardot próbált meg felemelni egy exoszkeleton segítségével.

A mesterséges váz persze nem olcsó mulatság, a srác ezért egy olyan megoldást választott, ami olcsó volt, de mégis látványos.

Egy olyan vázat rendelt a netről, amit operatőrök használnak a nehéz kamerák mozgatásához. Ezek a szkeletonok nem hidraulikával vagy egyéb motorokkal működnek, hanem nagy, erős rugókkal és merevítésekkel.

A kísérlethez a srác szerzett egy igazán erős embert is, egy hivatásos erőemelőt, aki egész könnyedén felkapta a kardot és lesújtott vele.

A váznak köszönhetően az átlagos testalkatú Allen is képes volt legalább annyira könnyedén felemelni a kardot. A kardemelős rész ebben a videón 8:30-tól látható:

A kard egyébként több mint 20 kilogrammos, ami nem tűnik elsőre soknak, viszont az erőkar miatt ennek a 20 kilogrammnak a megmozgatásához sokkal több erőre van szükség, mint gondolnánk.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Félünk az 5G-től, de úgy tűnik, feleslegesen