Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Samsung hosszas halogatás után végül 2019 végén mutatta be az első hajlítható telefonját, ami igencsak jó eladásokat produkált, így nem is volt kérdés, hogy lesz belőle következő verzió.

Bár a Fold 2-ről hivatalos információk még nem érkeztek, ám az elég megbízható forrásnak számító Ice Universe már közzétett egy renderelt képet, amin kihajtott, vagyis "tablet" módban látható az új telefon.

Ez alapján a Fold 2 az elődjénél vékonyabb kerettel érkezik, és eltűnik róla az ormótlan kameramodul is, ami helyett csupán egy diszkrét kameralyukat találunk a kijelző tetején. Ez amúgy valamivel nagyobb lesz, mint az első Fold esetében, egész pontosan 7,7 colos átmérőjű. Az új telefon természetesen hardveresen is sokat fejlődik, a hírek szerint a legújabb Snapdragon 865 procival és 4500 mAh-os akksival érkezik, valamint 5G-s adatkapcsolattal.is rendelkezni fog.

A legnagyobb kérdésre ugyanakkor ez a kép nem ad választ, nevezetesen, hogy hogyan fog kinézni a telefon összecsukva. Az első Fold talán legnagyobb hiányossága az volt, hogy a kisebbik kijelző túlságosan kicsi volt ahhoz, hogy a készüléket teljes értékű okostelefonként használhassuk, így nagyon reméljük, hogy a Samsung második nekifutásra megoldja ezt a problémát.

(A borítóképen a Samsung Galaxy Fold látható.)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.