Elon Musk nem tudja garantálni, hogy a robotok nem fognak az emberiség ellen fordulni

De abban biztos, hogy a Tesla robotjai soha nem fognak ilyet tenni.

Sok embert váratlanul ért a hír, miszerint a Tesla emberszabású robotokat is fog gyártani a jövőben. A Tesla vezére, Elon Musk az elmúlt években sokszor hangoztatta, hogy a mesterséges intelligencia (AI) hamarosan mindent uralni fog.

Musk saját elmondása szerint ő már egy évtizede kongatja a vészharangot, a korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy szerinte az AI biztonságossá tételére vonatkozó törekvéseknek mindössze 5-10 százalékuk van a sikerre.

mondta 2017-ben annak a Teslának a vezére, amely hamarosan úgynevezett Tesla Botokat fog rendszeresíteni. Egy hetekkel ezelőtt tartott bemutatón már meg is ismerhettük az első Tesla Botot, a prezentációt itt lehet megnézni:

A bemutató után Elon Musk reagált a korábbi kijelentéseire is: elmondta, hogy mivel a technológiai fejlődés megállíthatatlan, így kénytelenek voltak ők is beszállni. Musk azért megjegyezte, hogy a jövőben valószínűleg lesznek olyan robotok, amik ártanak majd az emberiségnek, de a Tesla Bot nem ilyen lesz, a saját gyártású, mesterséges intelligenciával működ robotjaik biztonságosak lesznek.

(Futurism)

Ez is érdekelhet:

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.