Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A megoldás pedig biztosan nem okoz csalódást a rajongóinak.

Bár Musk első terve eléggé visszafogott volt, nevezetesen, hogy a Tesla akkumulátoraival felgyorsítják a víz kiszivattyúzását a barlangból, a végső ötlet ennél már sokkal muskosabbra sikerült, ugyanis a feltaláló úgy döntött, hogy a gyerekek megmentésére a legjobb módszer, ha

A terv részletezéséből persze kiderül, hogy nem annyira tengeralattjáróra, mint inkább egy oxigéntartályokkal felszerelt kapszulára kell gondolni, amit két búvár elméletben ki tud juttatni a barlangból, benne egy gyerekkel.

Elon Musk on Twitter

Got more great feedback from Thailand. Primary path is basically a tiny, kid-size submarine using the liquid oxygen transfer tube of Falcon rocket as hull. Light enough to be carried by 2 divers, small enough to get through narrow gaps. Extremely robust.

A dolog így sem lesz egyszerű, hiszen a barlangban 12 gyerekfocista rekedt benn, és mivel az út még a profi búvároknak is öt órába telik, az összes gyerek kimentése hosszú napokba telne, miközben néhol alig hetven centis átmérőjű részeken kéne átférniük. Az is jó kérdés, hogy ha Musk terve tényleg megvalósul, mi lenne a focicsapat edzőjével, aki biztosan nem fér be egy ilyen kapszulába.

Elon Musk mindenesetre elég elhivatottnak tűnik, hiszen a szombat este nyolckor közzétett tweetje szerint a kapszula nyolc órán belül kész lesz, és azonnal küldik is Thaiföldre, szóval lehet, hogy a helyzet már ma elkezd megoldódni. Egy biztos, a humorérzék ilyen súlyos helyzetben is megvan:

Dirk Bonhomme on Twitter

@elonmusk @JelteDesign @maysacha Can you add an mp3 player to reduce stress?

Elon Musk on Twitter

@dirkbonhomme @JelteDesign @maysacha Yes

UPDATE: a mentőalakulatok nem vártak Muskra, és két gyereket már sikerült is épségben kihozniuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.