Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miután két kisebb szigetet már sikeresen felszabadított a fosszilis energia rabságából, Elon Musk új kihívás után nézett, és Ausztráliában meg is találta azt.

A dolog úgy kezdődött, hogy a Tesla Powerwall 2 bemutatóján a Tesla alelnöke elég merész kijelentésekre ragadtatta magát, többek között az is elhangzott Lyndon Rive szájából, hogy a mostani kapacitásukkal

(Ami azért nem kis vállalás, hiszen a tartományban több mint 1,6 millió ember él, nagy részük Adelaide-ben, vagy annak környékén).

Ez eddig lehetne a szokásos túlzó bullshit is, ami a legtöbb termékbemutatónak kötelező eleme, csakhogy az Atlassian alapítója, Mike Cannon-Brookes szaván fogta a Teslát, és Twitteren felajánlotta nekik, hogy hozza a pénzt, ha ők tényleg hozzák a cuccot.

Mike Cannon-Brookes on Twitter

Bár nem úgy tűnik, hogy Cannon- Brookes csak trollkodni akart egyet, de ha így is van, emberére talált, ugyanis egyszer csak jött Super Elon, és szintén a Twitteren bejelentette, hogy tényleg megcsinálják száz nap alatt a legalább 100 MWh-s telepet, vagy ha nem, akkor az egész cehet a Tesla állja.

 Elon Musk on Twitter

A történet most ott tart, hogy ha Cannon-Brookes komolyan gondolta a dolgot, és sikerül az ausztrál politikusokat is meggyőznie, akkor a két üzletember gyakorlatilag brahiból tényleg összehozhatja a hatalmas kapacitású naperőművet, rengeteg ember életét könnyítve meg ezzel. Mindenesetre úgy tűnik, Elon Musk nem viccel...

Elon Musk on Twitter

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.