Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség döntése alapján decembertől a repülőút teljes időtartama alatt lehet használni a személyes elektronikai eszközöket a repülőkön, vagyis a mobiltelefont, táblagépet, e-book olvasót és mp3-lejátszót a fel- és leszállás idejére sem kell kikapcsolni. Nincs több félbehagyott Angry Birds, de a Foursqare-re még mindig nem tudunk bejelentkezni a kifutópályáról.

Miután az Egyesült Államokban már múlt hónapban feloldották az 1991 óta érvényben levő, teljesen értelmetlen szabályozást (a Boeingnek még külön erre irányuló tesztekkel sem sikerült igazolnia, hogy a mobiltelefonok valóban zavarnák a repülők elektronikus rendszereit), az EASA is gyorsan észbe kapott és bejelentették, hogy decembertől már fel- és leszállás közben is szabadon használhatjuk a telefont, táblagépet és egyéb elektronikus eszközöket a repülőkön.

Helyszín?

A nyakunkba szakadt nagy szabadságtól azért nem kell hasra esni, a telefon repülőüzemmódba kapcsolását ugyanis továbbra is elvárják, így szöveges vagy hangüzenetet küldeni, vagy mobilhálózathoz kapcsolódni továbbra sem tudunk a fel- és leszállás ideje alatt. De hogy tényleg nem tudunk-e, azt mondd meg inkább te.

Mi csak annyit tudunk, hogy ez a repülő biztosan nem az interferencia miatt zuhant be a szakadékba.

(Fotó: Stockfresh)

És ezt olvastad már?
Ufókat próbál meg azonosítani a Pentagon