És már itt is az első mobil 20x-os zoommal

Persze, hogy milyen minőségű, az már más kérdés.

És nem csak azért, mert a telefonok zoomolási képességeiben erős eltérések mutatkoznak a részletesség tekintetében, hanem mert a Huaweinek és az Oppónak köszönhetően az elmúlt időszakban az optikai és a digitális zoom mellett egyre inkább a hibrid zoomra hivatkoznak a gyártók, amikor a telefon képességeivel dicsekednek.

A márciusban bemutatott Huawei P30 Pro és a júniusi Oppo Reno is 5x-ös optikai zoommal rendelkezett, ám a két gyártó ehelyett előszeretettel emlegette a hibrid zoomot, ami mindkét telefonban tízsszeres nagyításra képes. Ez persze a P30 Pro esetében nem csak parasztvakítás (az Oppo Renót nem teszteltük), hiszen a hibrid zoomnál alig érzékelhető minsőségromlás.

Mindezek ismeretében feltételezhető, hogy a most bejelentett Oppo Reno 2-nél is a hibrid zoom lesz hússzoros, ami mondjuk elég vad dolgokat tesz lehetővé, ha a Huaweihez hasonlóan szoftveresen is sikerül jól megtámogatniuk. A telefonról ezen kívül még semmit sem lehet tudni, csupán annyit, hogy elsőként Indiában lesz elérhető.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon