Észak-Korea grandiózus katonai parádéján egy interkontinentális ballisztikus rakéta volt a vőfély
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint azt megírtuk, a Koreai Munkáspárt megalapításának 75. évfordulójának megünneplésére készült a rezsim, így egy grandiózus katonai parádé volt kilátásban Észak-Koreában.

A távol-keleti országban pedig ezúttal sem kellett csalódnunk. A néphadsereg lelkes titánjai, félelmetes rakéták és fegyverek kerültek elő a padlásról, koreai szakértők szerint az ünnepség egyik váratlan pontja az interkontinentális ballisztikus rakéták felvonultatása volt:

hiszen a vőfély feladata a ceremónia végrehajtásának garantálása, az ünnepélyesség emelése, na meg a szórakoztatás. Ugyanakkor nem akárkinek való ez a feladat: rátermettséget kívánt, jó fellépést, határozottságot, tekintélyt. Na hát igen.

Egyébként azóta, hogy 2018-ban Kim Ddzsongun találkozott Donald Trumppal, ez volt az ország első katonai bemutatója, amelyen egyébként senki sem viselt maszkot – igaz, az AFP beszámolója szerint kevesebben voltak jelen a megszokottnál.

Külföldi sajtósok nem lehettek jelen az eseményen, így az észak-koreai hírügynökség által összeállított anyagokra tudunk csak támaszkodni. Amennyiben van közel 3 fölösleges órád, megnézheted felvételről az egész parádét:

Ez is érdekelhet:

(forrás: BBC, AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.