Az észak-koreai hackerek újabb célpontok után vadásznak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Google kiberbűnözésre specializált csapata szerint az észak-koreai rezsim által üzemeltetett hackercsapat már nem a felhasználókra utazik, hanem az adatvédelemmel foglalkozó szakembereket próbálja behálózni.

A hackerek ezúttal a kiberkutatók bizalmába próbálnak különös módon beférkőzni a golyóbis szinte minden pontján – a céljuk az, hogy értékes adatokhoz juthassanak hozzá. A kiszemelteket egy a hackerek által felépített bloggal keresik fel, amelyen vendégposztok, valamint hírek is olvashatók támadási kísérletekről, továbbá olyan videókat is láthatunk, amelyek a már azonosított sérülékenységek mechanizmusát szemléltetik.

A hackerek szinte az összes internetes platformon és közösségimédia-felületen támadnak. A blog pedig lényegében egy álca: ugyanis egy olyan kódot helyeztek el rajta, amely segítségével betörhetnek a kiszemeltek eszközeire. A Google kapcsolatba lépett olyan érintett szakértőkkel, akiket megpróbáltak a hackerek lépre csalni – azonban szerencsére esetükben nem jártak sikerrel.

Az észak-koreai hekkerekről már régebb is írtunk:

(Forrás: HVG)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.