A Koreai Munkáspárt megalapításának 75. évfordulóját ünnepli a rezsim, így ezen a hétvégén egy grandiózus katonai parádét csapnak Észak-Koreában, olyat, amilyet még nem látott a világ.

S ha katonai parádé van, akkor természetesen néhány új fegyvert is illik bemutatni. A The Guardian arról ír: műholdfelvételek alapján valószínűsíthető,  hogy több ezer katona vesz részt majd a szombati eseményen, így

a mostani ceremónia minden idők legnagyobb észak-koreai katonai parádéja lehet.

Ugyanakkor a megfigyelő szervezetek szerint többről is lehet szó az évforduló megünneplésénél: a rossz nyelvek szerint a nagy bejelentés összefügghet azzal, hogy Kim Dzsongun belemászott egy fekete lyukba, majd kitűzte ott Észak-Korea zászlaját, vagy az Among Us észak-koreai változatát akarják bemutatni, amelyben a legyilkolt játékosok ajtajánál kopogni kezdenek a titkosszolgálat emberei. Mármint igazából.

Ennél sokkal nagyobb lehet

Jó, a The Guardian szerint a rezsim nagy bejelentése kisebb volumenű lesz:

áttörést érhettek el ugyanis a rakétafejlesztésben, vagy a nukleáris kapacitásukat tudták növelni, vagy valamit, ami rémisztő, és amire lehet veretni nyugat előtt.

Várhatóan tankok és felfegyverzett gépek kutyagolnak majd a Koreai Néphadsereg katonái után, Harry J. Kazianis koreai szakértő szerint pedig a szombati katonai parádén Kim Dzsongun bemutathatja a nagy hatótávolságú rakétáját is, amely a bolygó egyik legpusztítóbb fegyvere lehet, egy ilyet birtokolni pedig ugyebár státuszszimbólumnak számít, és lényegében a nagyhatalmak kiváltsága. A szakértő szerint így akarná Észak-Korea újra a nagykutyák közé pozicionálni magát, de az sincs kizárva, hogy a nagyvezír célozgatni fog majd Washingtonnak arra, hogy a szuperrakétájával ezentúl bárkivel, bárhol, bármit megtehet.

Ja, és ez történhetett Kim Dzsongunnal, miközben a fekete lyukba zuhant. Csak ő utána gyorsan összekapta magát:

És ezt olvastad már?
Így menekül egy orosz hadihajó az ukrán rakéták elől