Az észak-koreai rezsim a földkerekség egyik legpusztítóbb fegyverével villoghat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Koreai Munkáspárt megalapításának 75. évfordulóját ünnepli a rezsim, így ezen a hétvégén egy grandiózus katonai parádét csapnak Észak-Koreában, olyat, amilyet még nem látott a világ.

S ha katonai parádé van, akkor természetesen néhány új fegyvert is illik bemutatni. A The Guardian arról ír: műholdfelvételek alapján valószínűsíthető,  hogy több ezer katona vesz részt majd a szombati eseményen, így

Ugyanakkor a megfigyelő szervezetek szerint többről is lehet szó az évforduló megünneplésénél: a rossz nyelvek szerint a nagy bejelentés összefügghet azzal, hogy Kim Dzsongun belemászott egy fekete lyukba, majd kitűzte ott Észak-Korea zászlaját, vagy az Among Us észak-koreai változatát akarják bemutatni, amelyben a legyilkolt játékosok ajtajánál kopogni kezdenek a titkosszolgálat emberei. Mármint igazából.

Ennél sokkal nagyobb lehet

Jó, a The Guardian szerint a rezsim nagy bejelentése kisebb volumenű lesz:

Várhatóan tankok és felfegyverzett gépek kutyagolnak majd a Koreai Néphadsereg katonái után, Harry J. Kazianis koreai szakértő szerint pedig a szombati katonai parádén Kim Dzsongun bemutathatja a nagy hatótávolságú rakétáját is, amely a bolygó egyik legpusztítóbb fegyvere lehet, egy ilyet birtokolni pedig ugyebár státuszszimbólumnak számít, és lényegében a nagyhatalmak kiváltsága. A szakértő szerint így akarná Észak-Korea újra a nagykutyák közé pozicionálni magát, de az sincs kizárva, hogy a nagyvezír célozgatni fog majd Washingtonnak arra, hogy a szuperrakétájával ezentúl bárkivel, bárhol, bármit megtehet.

Ja, és ez történhetett Kim Dzsongunnal, miközben a fekete lyukba zuhant. Csak ő utána gyorsan összekapta magát:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.