Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Több mint egy éve létezünk a világjárvány hol fojtogató, hol kissé megengedő szürkeségében. Ez a kütyü úgy kellett, mint egy falat kenyér.

A kicsike Eyecam névre hallgat és a németországi Saar-vidéki Egyetem Ember-Számítógép Interakciós Laborjának egyik kutatócsoportja hozta össze. A csoportot bizonyos Marc Teyssier vezeti, aki korábban már csinált egy meglehetősen fura készüléket,

Ez a mostani agyszüleménye egy fokkal még rémisztőbb, lévén egy olyan webkameráról van szó, ami az emberi arc szem körüli részét formázza. A mesterséges szemgolyót izmok helyett hat apró elektromos szervómotor mozgatja, a gépházban pedig egy Raspberry Pi Zero miniszámítógép szabályozza, hogy merre bámuljon a kamerát tartalmazó szemgolyó.

Az egész dizájn rohadt nyugtalanító. Csak képzeld el, hogy egy videokonferencia közben a főnököd neked szegezi a kérdést, hogy miért nem lett kész keddre a csütörtökre kért kimutatás, miközben ez a bigyó meredt szemgolyóval bámul bele egyenesen a lelkedbe.

Megvenni szerencsére nem lehet, hiszen egyelőre csak a német egyetemen rémisztgeti a hallgatókat a prototípus. A mentális egészségünk érdekében reméljük, soha nem kezdik el a sorozatgyártását!

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.