Ez a mobileszköz mikrohullámokkal képes kisütni a környékbeli drónok agyát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A rendszer egy teszten képes volt 66 drónt tönkretenni.

A Los Angeles-i Epirus nevű, elsősorban hadtechnikával foglalkozó cég kifejlesztett akár egy pickup hátulján is hordozható mobilis eszközt, ami képes hatástalanítani a környékbeli ellenséges drónokat.

A dróntechnológia a modern hadviselés egyik alapkövévé vált az elmúlt évtizedekben, ezért csak idő kérdése volt, mikor fog megjelenni egy Leonidashoz hasonló kompakt, hordozható védelmi berendezés, ami képes ártalmatlanná tenni ezeket az eszközöket.

A Leonidas gallium-nitrid tiltott sáv technológiát használ. A tiltott sáv a szilárd test sávszerkezet olyan tartománya, amiben az elektronállapotok tiltottak. Ehhez hasonló technológia működik a modern 5G-s kommunikációs készülékekben is. A szakértők szerint nagyon fontos, hogy bevetés előtt az eszközt pontosan állítsák be, mivel ha rossz paramétereket adnak meg a Leonidasnak, akkor tönkreteheti az összes környékbeli elektromos eszközt, beleértve a szövetségesek berendezéseit is.

A Leonidashoz hasonló rendszerek már eddig is működtek, de ilyen kicsi és kompakt berendezés még nem nagyon került piacra. Az Epirus azt közölte, hogy már dolgoznak egy ennél is kisebb, de hasonló teljesítményű berendezésen.

Futurism; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.