A Las Vegas-i CES nem csak a hatalmas tévékről és a mobiltelefonokról szól ám, a John Deere például egy egészen különleges dologgal lepte meg a szórakoztató elektronikai kiállítás látogatóit.

A mezőgazdasági gépeiről ismert amerikai gyártó ugyanis egy hatalmas

kombájnt

parkolt le a standja kellős közepére, amivel igen ügyesen sikerült magukra irányítaniuk a figyelmet.

John Deere on Twitter

Hey @CES, we'd like to introduce you to something really big. 20 tons of steel with AI inside. #CES2019 #aiaiao #agtech https://t.co/8MHwdXptp4

Ahogy sejtheted, ez nem egy átlagos eke, hiszen a járgány olyan szinten van megpakolva high-tech cuccokkal, hogy simán szerepelhetne a Szárnyas fejvadász következő részében is: lézerek, szenzorok, kamerák egész garmadája várja a digitális korba lépő földműveseket, akik a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás legújabb vívmányaival optimalizálhatják az aratást. A Kombájnban található GPS például 2,5 centiméteres pontossággal képes meghatározni a jármű helyzetét, ami az aratás közben folyamatosan adatokat gyűjt a termőföld állapotáról is, ezzel növelve a betakarítás hatékonyságát.

John Deere on Twitter

Tech industry meets precision ag, day 3 @CES. #aiaio #agtech #CES2019 https://t.co/tndsisJZXZ

Ahogy a John Deere marketingmenedzsere frappánsan meghatározta: ez a kombájn már nem csak terményeket arat, de adatokat is, így nem is csoda, hogy a csaknem hárommillió forintos ára ellenére az extra felszereltségként elérhető high-tech cuccok elég népszerűek a vásárlók körében (amihez azért tegyük hozzá, hogy maga a kombájn csaknem félmillió dollár, vagyis 140 millió forint).

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben