Az Asus ROG Phone II nem sokat változott az elődjéhez képest, ami egy dolgot jelent: még mindig piszkosul vagányul néz ki.

Ugyan a telefon dizájnja is változott némileg, ami főleg a hátlapon érhető tetten, de az igazán fontos változások hardveresen történtek. Érthető, hiszen egy gémermobilnak muszáj a legerősebb elérhető teljesítményt nyújtania, ezt pedig a ROG Phone II meg is teszi: a telefonban a legújabb, nyáron bemutatott Snapdragon 855+ proci van, 12 GB RAM és akár 1 TB tárhely.

Ezzel az Asus mobilja az Antutu benchmark teszt szerint jelenleg a legerősebb telefon a világon.

A 6,59 colos AMOLED kijelző ugyan csak Full HD+ felbontású (2340x1080 pixeles), de cserébe 120 Hz-es képfrissítési rátával és 1 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik - anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, maradjunk annyiban, hogy mindkét érték igen fontos a zavartalan játékhoz.

A kijelző kerete ugyan nem olyan szupervékony, mint a mai csúcstelefonoknál, ám ez részben annak tudható be, hogy a ROG Phone II tetejét és alját is egy tekintélyes méretű hangszóró foglalja el. Ennél már csak az akksi tekintélyesebb, ami 6000 mAh-os, de a 30 wattos gyorstöltővel valószínűleg így is elég gyorsan feltölthető.

Szerencsére az Asus nem feledkezett meg róla, hogy a ROG Phone II azért hagyományos telefonként is használható legyen, így a telefonba egy 48+13 megapixeles duál kamerát raktak, amelyek közül a második nagy látószögű, és első blikkre egész jó fotókat készít. Szintén örömteli fejlemény, hogy immár a ROG Phone is kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval nyílik.

Az új készülék természetesen megkapta az első ROG Phone legjellegzetesebb védjegyének számító, felcsatolható hűtőmodult is, valamint különböző kiegészítők is kaphatók hozzá kontrollertől a telefon két kijelzőssé alakító Twin Dockig, de ezeket az IFA-n nem volt alkalmunk kipróbálni.

A ROG Phone II már előrendelhető az Asus webshopjából 300 ezer forintért, de a később érkező táposabb változattal és a különböző kiegészítőkkel erre még rá lehet dobni néhány százezret. A telefon kiszállítása szeptember 20-án indul.

És ezt olvastad már?
Tippek, hogy biztonságosabban mobilozzon a gyereked