Ez alapján úgy tűnhet, hogy valaki itt bizony nagyon hülye volt, de a teljes sztori azért árnyalja a képet.

Történt, hogy Greg Benz, aki foglalkozására nézve profi fotós, vett egy zsírúj, 2018-as MacBook Prót. Ez még egy profi fotósnak is elég szép kiadás, így aztán érthető, hogy Greg meglehetősen csalódott volt, amikor a laptopja monitorja nem sokkal később elsötétült, és semmire nem reagált. Rohanás a legközelebbi Apple-szervizbe, ám a gépet látva a géniuszok (nem maró gúnyról van szó, tényleg így hívják az Apple-szerviz dolgozóit) is csak vakarták a fejüket.

Oda se neki, ugyanis a szervizeknek van egy bevett szokásuk, amit előszeretettel alkalmaznak bármilyen meghibásodás esetén, ez pedig az alaplapcsere. Greg gépével is ezt tették, vagyis kicserélték benne az alaplapot... aztán kicserélték még egyszer, merthogy első nekifutásra nem sikerült megszüntetni a hibát. Másodikra sem, pedig a gép javítási költsége ekkora már meghaladta a tízezer dollárt, ami jó hárommillió forint körüli összeg. Mivel az Apple-ről van szó, ezen a ponton talán érdemes megjegyezni, hogy igen, ez jóval több, mint amennyibe egy új MacBook kerül. Greg szerencséjére a gép garanciális volt, annak viszont nyilván nem örült, hogy a munkaeszköze hetek óta a szervizben rostokol.

A megoldás végül a szerviz egyik munkatársától érkezett, aki végső elkeseredésében a telefonja elemlámpájával rávilágított a kijelzőre, és ekkor derült ki, hogy a kijelző nagyon is működik... csak hát sötét (na ugye, hogy nem véletlenül hívják őket géniusznak). Mint kiderült, a problémát a Greg által telepített egyik külsős (úgynevezett 3rd party) szoftver okozta, amiknek a telepítését az Apple kifejezetten ellenzi, így a szervizben sem vizsgálták ezt a lehetőséget. Gregnek ezután nem volt más dolga, mint hogy vakon belépjen a gépébe, visszaállítsa a fényerőt, és ezzel a probléma végre megoldódott.

Szóval ebben a sztoriban nem az Apple volt a hunyó, de azért őket sem kell félteni.

(Forrás: Greg Benz Photography, Nyitókép: Getty)

És ezt olvastad már?
Meghatározták az emberiséget fenyegető legfőbb tényezőket