Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Zuckerbergék még 2015-ben tűzték ki célul maguk elé azt, hogy 2018-ra a cég energiafelhasználásának felét megújuló energiából biztosítsák.

A dolgok pedig itteni szemmel nézve annyira meglepően jól haladtak, hogy határidő előtt egy évvel, azaz már tavaly sikerült pontot tenni az ügy végére.

A globális felmelegedés és a jelenleg is több helyen tomboló klimatikus katasztrófák hátterében nemcsak az autó-, a vegy- és az élelmiszeripar áll – az üvegházhatású gázok kibocsátásából a techóriások is oroszlánrészt vállalnak. Ez valamelyest érthető is, hiszen óriási mennyiségű elektromos áramot igényelnek a mindennapi működ(tet)éshez.

A Facebook fejesei két év múlva szeretnének teljesen átállni zöldenergiára

A Facebook tervei nem példa nélküliek szerencsére a techvilágban, a nagyok közül például a Samsung 2020-ra teljesen átállna megújuló energiára az öreg kontinensen, Amerikában és Kínában is egyaránt, emellett az Apple és a Google is szeretne a fenntartható fejlődés irányába lépéseket tenni. A Facebook fejesei a jelenlegi 50%-ról szeretnének 75%-ra felmenni jövőre, 2020-ra tervezik a teljes átállást zöldenergiára. Nem hangzik rosszul, és látva az e téren elért eredményeiket, valószínűleg nem a levegőbe beszélnek.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.