Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Google fényképek tárolására szolgáló felhőszolgáltatását androidos telefon tulajdonosaként eddig hülyeség volt nem igénybe venni, hiszen a keresőóriás teljesen ingyen biztosított korlátlan tárhelyet a felhasználók fényképei feltöltésére. Ez hamarosan megváltozik.

Ha használod, akkor tudod, mennyire kényelmes a dolog, ha nem, akkor nagyon röviden elmondjuk, hogyan néz ki a Google Fotók a gyakorlatban.

Ha letöltöd az alkalmazást, és aktiválod az automatikus feltöltést, illetve beleegyezel, hogy feltöltés közben a Google kezelhető méretűre tömörítse a fotóidat, akkor onnantól kezdve elfelejtheted a képeid miatti aggódást. A mobiltelefonoddal lőtt fényképek és videók ugyanis automatikusan feltöltődnek a Google tárhelyére, és neked ezzel semmilyen plusz költséged vagy további tennivalód nincsen.

A cég ugyanis bejelentette, hogy 2021 június elsejétől minden újonnan feltöltött fotó és videó beleszámít a 15 gigabájtos korlátba, amit minden felhasználó részére ingyenesen biztosít a Google.

Ha továbbra is szeretnéd korlátlanul használni a Google Fotókat, ezt június 1-jétől csak akkor teheted meg, ha előfizetsz a havidíjas Google One-ra, vagy veszel egy Pixel telefont, a cég ugyanis a saját mobiltelefonjait használóknak továbbra is ingyenesen és korlátlanul biztosítja a szolgáltatást.

Fontos kiegészítés azonban, hogy ez csak a jelenleg piacon lévő Pixelekre érvényes, a jövőre megjelenő új generációra már nem, így előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell majd a szolgáltatásért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.