Ilyennek képzelik el a Föld nagyvárosait 2050-ben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kaspersky Lab egy számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló orosz cég, melyet több mint 20 éve alapítottak Moszkvában, mára pedig már irodájuk van a világ számos országában.

Többnyire antivírusokban, kémprogramirtókban, levélszűrőkben és behatolásmegelőző alkalmazásokban utaznak, azonban egy ideje elkezdtek dolgozni egy különös projekten: egy weboldalon, amelyen megleshetjük, milyennek képzelik el a világot 2030-ban, 2040-ben és 2050-ben.

Az Earth 2050 (Föld 2050) című weboldal már eddig is létezett, azonban nemrág rá is frissítettek egyet a projektre: így Dubaj, New York és Moszkva lehetséges jövőképébe is bepillantást nyerhetünk. Budapest sajnos még nincs fent a térképen, de több európai nagyváros (Varsó, Amszterdam, Milánó, München, Barcelona, London stb.) igen.

Ilyen lesz Moszkva 2050-ben?

A projekt eredetileg arról szólt, hogy a kutatók megteremtett elképzeléseiben barangolhattunk, azonban egy ideje egyre közösségibbé és interaktívabbá vált a dolog: a felhasználókat is arra kérik, egészítsék ki és véleményezzék az eddig látottakat – ebben az egyszerűsített feltöltés segít –, valamint címkéket is rendelhetnek az előrejelzésekhez, valamint a panorámaképek és a jóslatok megosztására is van lehetőség.

New York már nagyon sci-fi

A különböző városokhoz (vagy régiókhoz), illetve évtizedekhez rendelt előrejelzéseket és technológiai vívmányokat – repülő szállodák, digitális drogok és organizmusok, Nemzetközi Óceánállomás, álombeli hirdetések és reklámok, Moszkva forgalom nélkül, az Egyesült Államokban jelentős mértékben csökken a szívinfarktusok és agyvérzések száma, robotszexualitás és robotok közötti házasság, vízalatti útvonalrendszerek stb. – értékelhetjük aszerint, hogy mennyire tűnik elérhetőnek vagy inkább álomszerűnek; ezzel pedig el is érkeztünk Kaspersky Lab egyik fő célkitűzéséhez: megtudni, az emberek mit tartanak elérhető, pozitív jövőképnek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.