A Trump-kormányzat távozásával Jim Bridenstine is távozik.

Donald Trump hivatali idejének utolsó szakasza konkrétan botrányba fulladt, elég ha csak a Capitolium ostromára gondolunk.

Akárhogy is, a Trump-kormányzatnak egyik kivételesen üde színfoltja volt a NASA feltámadása. A NASA az elmúlt pár évben aktívabb volt mint az azt megelőző 15 évben bármikor. Az amerikai űrkutatási és űrrepülési ügynökség legnagyobb, legmeghatározóbb lépése az volt, amikor összefogott Elon Musk űrvállalatával, a SpaceX-szel.

Jim Bridenstine a NASA igazgatójaként az események középpontjában volt ezekben a meghatározó időkben és annak ellenére, hogy általánosságban nem volt könnyű meló kormányzati tisztséget betölteni Trump alatt, jól oldotta meg a feladatát. Bridenstine a leköszönő beszédében azt hangsúlyozta, hogy a kereskedelmi alapokon nyugvó űrkutatásé a jövő, ezért nagyon fontos, hogy a NASA a következő években is ezen az úton járjon tovább.

A búcsúzó igazgató szerint amennyiben a NASA képes lesz politikától és különböző kormányzatoktól mentesen folytatni azt, amit az elmúlt években elkezdtek, akkor nagyon fényes jövő állhat előttük.

Bridenstine azt is elmondta, hogy a következő legfontosabb lépés, hogy sikeresek legyenek a holdmissziók, mivel ezeken a küldetéseken múlik a jövőbeli Mars-küldetések sikeressége.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Egy lehetséges ufóbejelentés miatt a NASA felvett lelkészeket és teológusokat