Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eléggé elcsépelt kifejezés, de a Las Vegas-i CES-en bemutatott Sony Bravia XBR-A1E-t egészen őszintén nevezhetjük forradalminak, ugyanis a japánok olyan technológiával álltak elő, amilyet eddig még nem láttunk.

A tévében debütáló Acoustic Surface technológia ugyanis képes arra, hogy a tévé hátulján elhelyezett rezegtetők segítségével a hangokat a tévé képernyőjén keresztül továbbítsa, vagyis nincs szükség hangszóró beépítésére (a vibráció természetesen olyan tartományban jön létre, ami fizikailag nem látszik, vagyis a Sony szerint a forradalmi megoldás egyáltalán nem megy a képminőség rovására).

A Bravia XBR-A1E-hez ennek ellenére azért mellékelnek egy méretes hangfalat, ugyanis a mélynyomót a vibrációval nem lehet kiváltani. A mély hangokért felelős hangszóró így egy külön dobozba került, a tévét vezérlő elektronikával együtt, amelynek köszönhetően a Sony tévéje alig vastagabb az LG szupervékony W7-esnénél.

A W7-hez hasonlóan egyébként a Sony OLED tévéjét is több méretben lehet majd megvásárolni (140, 165 és 195 centis képátlóval), valamint három különböző HDR-technológiát is támogat, így garantált, hogy évek múlva sem lesz elavult.

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.