Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha van olyan típus, amit nehezen képzelnél el gépágyúval a tetején, akkor a Prius biztosan az elsők közt jutna eszedbe. Most egy csapat veterán katona mégis felfegyverezte a hibrid autót.

Evan Hafer amikor leszerelt a CIA-től, csak abban volt biztos, hogy soha többé nem akarja fegyverrel keresni a kenyerét. Sok ötlet után jutott eszébe, hogy régi hobbiját, a kávépörkölést fejleszti vállalkozássá, így született meg a Black Rifle Coffee Company, az amerikai veterán katonákat foglalkoztató kávémárka. A céget népszerűsítő kreatív videókban pedig rendszerint főszerepet kapnak a lőfegyverek.

Az F–16-os és F–18-as vadászgépekről ismerős hatcsövű fegyver legendásan megbízható, kiváló hatásfokú konstrukció, a mai napig használják. A veterán katonák az elektromos üzemeltetésű változatát építették a hibrid autóra, ami ugyan alig több mint egy mázsát nyom, a működése közben 48 800 Nm-rel csavarja el a felfogatási pontját, egy tetőcsomagtartóra szerelve egyszerűen lehámozná az autó tetejét. A veteránok ezért masszív acélcső-szerkezettel szerelték fel a Priust, és a padlót is megerősítették.

A munka több mint 160 órát vett igénybe, de most már tetszőleges lőfegyverrel felszerelhető a Toyota, a Predator című filmben látott M134-es Miniguntól kezdve az M60-as gépfegyverig, amivel Rambo ismertette meg a világot.

és mivel a 20 milliméteres páncéltörő, nyomjelző és gyújtólövedékkel is használható gépágyú átlagos lőszerköltsége darabonként 27 dollár, az elméleti tűzsebességgel használva másodpercenként 2970 dolláros, azaz csaknem egymillió forintos költséggel számolhatunk. A videón ezért nem is sütik el túl sokat, de az eredmény így is nagyon látványos.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.