A Google-nél nem lopják a napot, most például egy olyan programot dobtak össze, ami állítólag képes a keresési előzményeid és a Google által tárolt profilod alapján megjósolni a jövődet. Nincs más dolgod, mint hogy begépeld a kérdésedet angolul a keresőbe, mint hogy "Mikor fogok megházasodni?" vagy "Hány gyerekem lesz?"

Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy leszünk-e még valaha asztronauták, de amikor a Google-nek válaszolnia kellett volna, valami nagyon meglepő dolog történt...

Ugyanis kiderült, hogy a jövendőmondó program valójában egy  olyan kezdeményezés, ami a menekültek megsegítésére jött létre. Az üzenet nagyon egyszerű: ha gondolsz a jövődre (márpedig a jelek szerint igen), akkor gondolj kicsit a másokéra is.

Szép dolog ez a Google-től, meg minden, de azért kicsit csalódottak vagyunk, hogy most sem sikerült megtudnunk, hogy feljutunk-e még valaha az ISS-re.

UPDATE 1: Kiderült, hogy az oldalt valójában nem a Google csinálta, hanem hollandok. A Google ennél kicsit kézzelfoghatóbb módon segített, amikor tízmillió eurót kalapoztak össze a menekülteknek.

UPDATE 2: Mivel az oldal domainje nagyon hasonlít a google.com-ra, ezért a Chrome adathalász oldalként jelöli meg az oldalt. Valójában az oldalon semmilyen adatot nem kell megadnod magadról (ha a Facebook vagy Twitter gombokra kattintasz, az oldal elnavigál egy biztonságos bejelentkező oldalra), szóval használd nyugodtan.

És ezt olvastad már?
Igazi vamzer a Zoom újítása