Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az alap, hogy a Google Chrome-nak évek óta nincsen igazi vetélytársa a böngészők között, de az még nekünk is új, hogy akár filmeket is nézhetsz vele, ha éppen úgy ébredtél, hogy "na, ma böngészőben fogok filmeket nézni". Íme három hasznos fícsör, amire használhatod a Google böngészőjét a netezés mellett.

1. Videók lejátszása

Semmi más dolgod nincs, mint hogy behúzód a megnézni kívánt videót egy új ablakba, és az magától elindul. A lejátszó számos formátumot támogat (én például egy .mkv fájllal próbáltam ki, szó nélkül vitte), és teljes képernyős mód is van, viszont a feliratokat egyelőre nem ismeri, így a magyar felhasználóknak csak korlátozottan hasznos. Egyébként zeneljeátszóként is ugyanígy használható.

2. PDF-ek és txt fájlok megnyitása

Ez a funkció főleg a pdf fájlok esetében hasznos, hiszen a Chrome jóval fürgébb, mint az Adobe Reader. Sok funkciót ugyan nem kapunk, de őszintén: tegye fel a kezét, aki valaha is használta bármi másra az Adobe Readert pdf-ek olvasásán kívül. Letöltött pdf fájlok esetében a videókhoz hasonlóan be kell húzni a fájlt a böngésző ablakba, neten lévő tartalmakhoz pedig egyszerűen beírod az url címet felülre, és már olvashatod is.

3. Fájlkezelő

Ha begépeled a keresősorba, hogy C:/, akkor egy eléggé fapados, de annál áttekinthetőbb fájlkezelőt kapsz. Azon kívül, hogy stílusosan lázadhatsz a Microsoft dominanciája ellen, nagy előnye, hogy jóval gyorsabb, mint a Windows fájlkezelője, egy-egy nagyobb mappa esetén nem kell másodpercekig várni, amíg betölti és rendezi a tartalmat, cserébe viszont csak abc-sorrendben listázza ki a fájlokat, dátum, méret vagy fájltípus szerint nem.

(Forrás: Gizmodo)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.