Az Xperia 1 III, Xperia 5 III és 10 III közül bármelyiket szívesen használnánk tartósan.

A Sony bemutatta Xperia mobiljainak következő generációját, és nagyon úgy tűnik, hogy sikerült valami egészen brutálisat alkotniuk. Főleg az Xperia 1 III-mal, ami jó a fotósoknak és a gamereknek is, de kezdjük inkább a fotózási képességeivel. Az X1 III és az X5 III a világ első zoom telefotó objektívvel rendelkező okostelefonjai, amelyek újonnan fejlesztett valós idejű követéssel érik el, hogy a szokásosnál pontosabb autófókusszal tudjanak dolgozni minden objektívükkel.

Mindkét készülék folyamatos autofókuszt biztosít, amely másodpercenként 60 AF / AE műveletet végez el, így a felhasználók rendkívüli pontossággal, fókusszal és ideális expozícióval rögzíthetnek 20 képkockát másodpercenként. Ez a teljesítmény olyan professzionális sportkamerákéhoz hasonlítható, mint például az Alpha 9 széria. Először a sorozat történelmében, a BIONZ X™ processzor lehetővé teszi, hogy gyenge fényviszonyok mellett is sorozatfelvételeket lehessen készíteni olyan zajcsökkentési teljesítmény mellett, ami túlmutat az eddigi modellek képességein. A mobilok egyébként gyenge fényviszonyok között is remek képeket ígérnek.

Az Xperia 1 III egy 6.5”-ös 21:9 CinemaWideTM 4K HDR OLED, 120 Hz-es képfrissítési rátájú kijelzővel, az Xperia 5 III pedig lenyűgöző 6.1”-es 21:9 CinemaWide™ HDR OLED 120 Hz-es képfrissítési rátájú kijelzővel rendelkezik. A CineAlta által kialakított OLED kijelző gyári beállításainak köszönhetően rendkívül pontos színreprodukciót biztosít, amely a hollywoodi produkcióknál is használt professzionális Sony színmonitorok teljesítményét tükrözi. Ezen felül mindkét készülék 10-bitesnek megfelelő (8-bit 2-bites élesítéssel) megjelenítéssel rendelkezik.

A gamerek is jól járnak velük, mert új és javított, 120Hz-es frissítési rátával rendelkező kijelzőnek köszönhetően – mely mostantól az 1-es és 5-ös szériák tartozéka –, a tisztább képfeldolgozás miatt a gyorsabban mozgó tárgyak is követhetőbbé válnak, amely gördülékenyebb játékmenetet eredményez. A 240Hz-es elmosódás csökkentő kiegészítő szintén azt erősíti, hogy a kijelző egy hihetetlenül gyors, másodpercenként 240 képfrissítésre alkalmas, elmosódásoktól mentes, kristálytiszta teljesítményre képes.

A Qualcomm Snapdragon 888 5G processzor bármit meghajt, így a teljesítményre nem lehet panasz. A mobilok akár 120 FPS-sel is tudnak videót rögzíteni 4K-ban, 4500 mAh kapacitású akksijaikkal pedig nem merülnek le túl gyorsan.

Az Xperia 10 III egy lightosabb, de még mindig megfontolandó verzió, ebben Snapdragon 690 5G processzor dolgozik, ugyancsak 4500 mAh kapacitású akksival van ellátva, és 21:9 6” széles notch nélküli FHD+ OLED kijelzővel jön.

És ezt olvastad már?
Visszatér mindenki kedvenc zenelejátszója, de kicsit másképp