Öregnek érzed magadat, mert már nem tekerjük vissza ceruzával a kazettát és nem nyomkodunk tamagocsit? Akkor van egy rossz hírünk, merthogy amíg te a '90-es éveken nosztalgiáztál, azok a dolgok is elavultak, amik húsz éve még javarészt nem is léteztek. Mutatunk is néhány dolgot, amit még most érdemes eladnod, mert néhány év múlva már fabatkát sem fog érni.

Blu-Ray lejátszó

Mi? Hogy a Blu-Ray nem az a vadiúj technológia, ami kiszorítja a DVD-t? Nem, öreg, az már tíz éve volt, mostanra viszont lassan a Blu-Ray lejátszóknak is harangoznak. Bár a Blu-Ray lemezeket nem fogja kiszorítani egy újabb szabvány, ahogy történt ez a floppyval, a CD-vel és a DVD-vel, de a rendkívüli sebességet biztosító szélessávú internet és a streaming szolgáltatások korában egyszerűen nincs szükség többé fizikai adathordozóra.

Videó lejátszó hirdetések. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Videó lejátszók az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

Point-and-shoot fényképezőgép

Emlékszel még a régi, szép időkre, amikor azt gondoltad, hogy egy mobiltelefon soha nem fog olyan jó fotókat csinálni, mint egy fényképezőgép? Azoknak az időknek már vége. Amíg a tükörreflexes és MILC gépek előtt továbbra is fényes jövő áll, az olcsó point-and-shoot gépek manapság már legfeljebb csak arra jók, hogy kíméld az okostelefonod akksiját.

Digitális fényképezőgép hirdetések. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Digitális fényképezők az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

Navigációs rendszer

És pontosan ugyanerre a sorsra jutnak az autós navigációs rendszerek is: az okostelefonok és az újabb kocsikban egyre inkább alapnak számító érintőkijelzős infotainment-rendszerek együttesen könyörtelenül ledarálják ezt a kategóriát, amiről valószínűleg már néhány év múlva is csak múlt időben beszélünk majd (ha egyáltalán beszélünk róla).

Új és használt autóhifi, autónavigáció autóalkatrész hirdetések. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Új és használt autóhifi, autónavigáció autóalkatrészek az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

Set-top box

Alig néhány éve, hogy a digitális műsorszórásra való átállás miatt tömegesen terjedtek el az úgynevezett set-top boxok, amik a leghülyébb tévét is képesek felokosítani. A maga idejében ez sok embernek tényleg maga volt a jövő, hiszen olyan lehetőségeket nyitottak meg, amikről addig nem is álmodtunk: élő műsorok visszatekerése, filmek kölcsönzése egy gombnyomással, hajszálpontos felvétel... csakhogy idő közben győztek az okostévék, így a set-top boxok a jelenlegi tévégeneráció fokozatos kikopásával együtt egyre inkább fölöslegessé válnak.

Televízió kiegészítő termékek hirdetései. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Televízió kiegészítők az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

Vezetékes fülhallgató (meg úgy általában a vezetékek)

Bár a vezetékes fül- és fejhallgatók ma még nagyon is erejük teljében vannak, de mivel egyre több mobilgyártó dönt úgy, hogy a telefonjaikban mellőzik a jack-csatlakozót, így hosszú távon valószínűleg veszítenek a népszerűségükből. Bár USB-C-vel továbbra is lehet csatlakoztatni fizikailag is a fülhallgatókat a telefonhoz, nem kérdés, hogy a legtöbben a kényelmesebb (és üzemidőben is egyre jobb) Bluetooth-os füleseket fogják választani, így ha van használaton kívüli, jack-csatlakozós fülhallgatód, akkor jobb minél előbb megszabadulni tőle.

Fotó, videó, audió eszközök. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Fotó, videó, audió eszközök az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

Xbox One, Playstation 4

Ha minden igaz, jövő tavasszal érkezhet az új Xbox és PS, így a jelenlegi konzolgenerációnak már csak néhány éve van hátra, ha a legújabb játékokkal akarsz játszani.

Playstation konzol és játék hirdetések. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Playstation konzolok és játékok az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

CRT monitor

Most biztosan mereszted a szemedet, hiszen úgy tudtad, hogy az LCD és OLED kijelzők évekkel ezelőtt feltörölték a padlót a katódsugárcsöves rémségekkel. Nem tudtad rosszul, csakhogy a CRT ennek ellenére sem halt meg teljesen. Ennek oka, hogy az ősöreg és olcsó technológia bizony fel tud villantani néhány olyan trükköt, amit csak a jóval drágább monitorok tudnak, mint például a kiváló színhűség, az alacsony válaszidő és input lag. Nem tudnánk szívből javasolni, hogy azonnal cseréld le a monitorodat a régi technikára, de ha porosodik otthon egy jobb minőségű CRT, ma még jó eséllyel el tudod passzolni.

Monitor hirdetések. Apróhirdetések, jófogás.hu!

Monitorok az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n!

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Jófogás.

(Fotó: Getty, PxHere, Diego Correa/Flickr, zoovroo/Flickr)

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben