Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kerekes, négylábú vagy kosárlabdázó robot is összerakható az új csomagból. A robotokhoz természetesen mobilos kezelő-app is jár.

A Lego Mindstorms már húsz éves, de az utóbbi hét esztendőben nem láthattunk friss robotot a márkától. A piac kicsit el is húzott a Lego mellett, jópofa összerakható, mobiltelefonról programozható robot érkezett a mindent is gyártó Xiaomi-tól 2017-ben - ezt pedig már igazán nem hagyhatta válasz nélkül a dán játékóriás.

Az új "LEGO MINDSTORMS Robot Inventor 5-in-1" dobozába öt teljesen különböző robot tervrajza került a megépítésükhöz szükséges alkatrészekkel, motorokkal együtt. A Lego már tízéves kortól ajánlja a játékot a gyerekeknek, de erős a gyanúnk, hogy az ennél többszörösen idősebb apukák talán még jobban fogják élvezni a robotépítést.

A doboz

Természetesen egy mobilapp a programozó felület

Egy robot az ötből

A robotok nevet is kaptak. Blast: harci robot, őrzi a gyerekszobát és nyilakat lő ki a betolakodókra. Charlie: táncol, ötöspacsit ad, dobol, futárkodik és mosolyog. Tricky: sportrobot, kosarazok, bowlingozik, focizik. Gelo: négylábú robot, kiváló alap fantáziaállatok építéséhez. M.V.P.: ez már nem személy, hanem a Modular Vehicle Platform nevű járműépítő csomag. A robotok programozó- és irányító felülete az app-áruházakban található meg LEGO MINDSTORMS Robot Inventor app néven.

A 949 alkatrészből álló új LEGO-csomag ősszel érkezik a boltokba. Az ár Európában 360 euró, vagyis a hazai piacon várhatóan 125 ezer forint körül alakul majd.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.