A Samsung a hajlítható kijelzős mobiltelefonok szupersztárja. A Z Fold 2 hatalmasat fejlődött az elődhöz képest, és ha nem lenne ennyire drága, könnyű szívvel ajánlanánk napi használatra.

A Fold első generációjának piacra küldését annak idején többször is elhalasztották, annyira sérülékeny volt a készülék, és bár a második fialás valóban hatalmas előrelépést mutatott be a használhatóság terén, ez nem jelenti azt, hogy már teljesen kiforrott és betonbiztos lenne ez a technológia.

Most például több dél-koreai felhasználó is arra panaszkodott, hogy amikor kinyitották az első generációs Galaxy Fold vagy Z Flip típusú készülékeiket, annak kijelzője a nyitás pillanatában tönkrement.

Bár a hiba létezését nem erősítették meg, és a Samsung eddig nem kommentálta a dolgot, az esetleges okok tekintetében nem kell a sötétben tapogatóznunk. Dél-Koreában ugyanis jelenleg mínusz húsz fokos hideggel tombol a tél, és könnyen lehet, hogy a meghibásodások azért jelentkeznek, mert az extrém hőmérséklet miatt a kijelzők ridegek, a szerkezetük pedig a nyitáskor visszafordíthatatlan mértékben sérül.

Ez egyébként egyáltalán nem lenne hihetetlen magyarázat. A Samsung eleve –20 és 50 Celsius fok közötti hőmérséklet között javasolja a hagyományos telefonok használatát, ami sokkal korlátozottabb lehet egy hajlékony kijelzős készülék esetében.

Hamarosan ide is megérkezik a sarki hideg, szóval ez az infó pont jókor jött.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Visszatér mindenki kedvenc zenelejátszója, de kicsit másképp