Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pofátlanul olcsó telefonjairól ismert kínai cég nagyszabású eseménnyel ünnepelte, hogy végre itthon is van hivatalos képviseletük.

Na de mit jelent az, hogy "hivatalosan", elvégre Magyarországon már évek óta vannak Mi Store-ok? Gyakorlatias szempontból nézve ez három területen lesz érzékelhető:

  • az eddigi kettőnél valószínűleg jóval több Mi Store-lesz,
  • az új telefonok menetrendszerűen fognak érkezni,
  • és ami a legfontosabb: a hazai mobilszolgáltatóknál is kaphatóak lesznek.

Ez utóbbi volt eddig a Xiaomi talán legnagyobb deficitje, hiszen a vásárlók jelentős része szeret az előfizetéssel együtt részletre venni telefont, erre pedig a Xiaomi készülékeinél eddig nem volt lehetőség. Magyarországon első körben két modell lesz elérhető a szolgáltatóknál: a Xiaomi Redmi Note 8T a Vodánál, a Telekomnál és a Telenornál is megvásárolható lesz november második felétől, 75 ezer forintos indulóáron, az Mi Note 10 pedig az első kettőnél lesz kapható, 200 ezer forintos indulóáron.

Ez a telefon egyébként nem csak azért figyelemreméltó, mert a nagy gyártók csúcsmodelljeinél jó ötven-százezer forinttal olcsóbb, de például van benne egy ötlencsés hátlapi kamerarendszer is, aminek főkamerája 108 megapixeles fotókat tud lőni.

A Xiaomi szerint ennek köszönhetően akár óriásplakátot is lehet készíteni a fotókból, de az óriásplakát-bizniszben kevésbé érdekeltek is profitálhatnak belőle, például az éjszakai fotóknál (mivel a telefon négy pixelt egyesít egy 27 megapixeles képbe) vagy a hibrid zoomnál, amivel tízszeres nagyítású fotókat is lőhetünk.

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!


 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.